Többlethulladék

Többlethulladék

Megváltozott a hulladékgyűjtés jogszabályi háttere. Ennek értelmében a háztartási hulladékgyűjtő kuka mellé korábban zsákban kihelyezett zöld, és egyéb hulladékot a háztartási hulladékgyűjtő edényben szükséges elhelyezni a lakosságnak.
Amennyiben komposztálható hulladéka keletkezik, és az olyan mennyiség, amely nem fér bele a kommunális hulladéktároló edénybe, társaságunk térítésmentesen átveszi bármelyik hulladékudvarában, vagy a Sándorfalvi úti hulladéklerakó telepen.

Kérjük szelektív gyűjtéssel, a csomagolási hulladék különgyűjtésével csökkentse háztartási hulladékának mennyiségét. A hulladékudvarok és szelektív gyűjtőszigetek helye honlapunkon megtalálható. Kérjük a lakosságot, hogy a szelektív, vagyis csomagolási hulladék gyűjtésére átadott „sárgazsákot” szerves hulladék gyűjtésére ne használják. A szerves hulladék, helyi hasznosításának az otthoni, kerti komposztálás a legkörnyezetkímélőbb módja. Sajnos, a nylonzsákba csomagolt zöldhulladék, a tartalom kiszerelésének nehézségei és kommunális tartalma miatt hasznosíthatatlan, komposztálásra alkalmatlan. Gyűjtésére edényzetet térítésmentesen biztosítani egyelőre társaságunknak nem áll módjában.

További lehetőség a többlethulladék elszállítatására:
Társaságunk által az Ügyfélszolgálati Irodánkban (Szeged, Stefánia 6.) biztosított 120 literes emblémás zsák melynek díja bruttó 635 Ft, amely tartalmazza a szállítás, elhelyezés költségét is.
Az emblémás zsák átadása szállítólevéllel együtt történik, a felmerülő többlethulladék szállítási, kezelési és ártalmatlanítási költségeit magába foglaló számlát társaságunk adatszolgáltatása alapján az NHKV Zrt. állítja ki és postázza Tisztelt Ügyfelünk részére.
Gyűjtési napon a hulladéktárolója mellé kihelyezett többlethulladékot tartalmazó, nem a társaságunk által forgalmazott emblémás zsák / saját, nem beazonosítható zsák/ kihelyezése esetén társaságunk munkatársai, feltételezve az elszállíttatási szándékot, a  kihelyezett plusz hulladékot, értesítő hátrahagyása mellett szállítják el többlethulladékként.
A nem megfelelő (nem a szerződésben/jogszabályban szereplő űrtartalmú) tároló edény használatából adódó hulladék többlethulladéknak minősül. Valamint olyan hulladék amely meggátolja a tároló fedelének lecsukását szintén többlethulladéknak minősül.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy amennyiben többlethulladékuk keletkezik annak elszállítását  megrendelhetik a 62/ 777-177 telefonszámon, ill. e-mailen a hulladek@szegedihulladek.hu címen.

Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

6728 Szeged, Városgazda sor 1.

Tel.: 62/777-177
Fax.: 62/777-178

Ügyfélszolgálati iroda:

Cím: 6720 Szeged, Stefánia 6.
Tel.: 62/777-177
Fax: 62/777-178
E-mail: hulladek@szegedihulladek.hu
Nyitvatartás:
hétfő, kedd, szerda: 8.00-15.00
csütörtök: 7.00-19.00
péntek: 8.00-13.00
hétvégén és ünnepnapokon: zárva
Panaszkezelés:
E-mail: panaszbejelentes@szegedihulladek.hu

Fogyasztóvédelmi referens:
Dr. Tomasovszky Csilla 62/777-210

Sándorfalvi úti Regionális Hulladékkezelő Telep:

Cím: Szeged, Sándorfalvi út.
Tel: 62/777-272
Fax: 62/426-506
Hivatalos nyitvatartás:
hétfőtől – péntekig: 6.00 – 22.00
szombaton: 6.00 – 14.00
vasárnap és ünnepnapokon: zárva
Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás: az SZMJV Önkormányzat közgyűlésének 11/2018. (V.03) önkormányzati rendelete alapján
 
Hulladékgyűjtő szigeteink, hulladékudvaraink elérhetőségével, nyitva tartásával kapcsolatos információkért ide kattintson.
Oldaltérkép    Adatkezelési tájékoztató    Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat    Impresszum